RESUL Four Day March

RESUL Four Day March

Som en förberedelse inför höstens Para Endurance Race deltog jag i RESUL Four Day March den 23:e till 26:e juli. Planen var att under fyra dagar i rad gå 4 mil om dagen.

Första dagen av RESUL Four Day March gick vi i och runt Bredfjällets naturreservat
Första dagen gick vi i och runt Bredfjällets naturreservat

Som deltagare kunde man välja mellan daglig distans om 10, 25 och 40 km per dag. Dessutom kunde man gå utan ryggsäck, eller bära ryggsäck som vägde minst 10 kg. Min plan var givetvis att gå 40 km per dag, med ryggsäck, och jag frågade min partner Therése om hon ville gå med. Hon var något tveksam eftersom hon inte deltagit i någon marsch tidigare, men valde sedan att gå med under förutsättningen att hon fick gå en kortare sträcka – 25 km per dag.

Therése valde en kortare sträcka av RESUL Four Day March - 25 km per dag
Therése valde en kortare sträcka – 25 km per dag

Eftersom de flesta tävlingar är inställda i år på grund av covid 19 genomförde man RESUL-marschen på hemmaplan. Den största utmaningen för mig låg faktiskt i att hitta tillräckligt långa sträckor att gå. Det är inte många spår/rundor som är så långa som 40 km, så jag fick lägga en hel del tid på att titta på kartor och rita upp rutter åt oss. En extra utmaning var det att Therése skulle gå 25 km och jag 40 km – och vi dessutom ville börja och sluta där vi ställde bilen.

Dag 1 av RESUL Four Day March
Dag 1 – Store Väktor och Bredfjällets naturreservat

Dag 1 - Store Väktor och Bredfjällets naturreservat

Skönt med lite vila - första etappen innehöll över 1.100 höjdmeter
Skönt med lite vila – första etappen innehöll över 1.100 höjdmeter

Den första dagen gick vi i och runt Bredfjällets naturreservat, Hjärtum, Lilla Edets kommun. Vädret var helt perfekt och vi gick på i hyfsat tempo med tanke på de över 1.100 höjdmeterna vi avverkade. Den andra dagen däremot regnade det konstant och vi var genomvåta från topp till tå efter några timmar. Dessutom fick jag rejäla skavsår på ena foten (på grund av en trasig känga) efter mindre än en mil. Det tar givetvis på humör och motivation, men vi peppade varandra att ta oss igenom även denna dag som vi tillbringade i Vättlefjällsområdet, Ale kommun.

Regn hela dagen - dag 2 av RESUL Four Day March
Regn hela dagen
Skönt att vara två såna här dagar
Skönt att vara två såna här dagar
Efter en mil fick jag skoskav längs hela insidan av en tå
Efter en mil fick jag skoskav längs hela insidan av en tå
Men jag gick 3 mil efter att jag plåstrat om foten
Men jag fortsatte 3 mil efter att jag plåstrat om foten

Dag 3 blev passet 50 % kortare än planerat på grund av min skada. Blåsorna hade jag plåstrat om med Compeed och skurit bort söndertrasad hud, men för att vara funktionsduglig till Para Endurance Race (och slippa halta några veckor av sommaren) fattade jag detta beslut och gick i mål på 22 km. Vädret var fint och även omgivningarna längs Risvedenspåret (i Ale, Lerum och Alingsås kommuner).

Lyxigt lättgått vissa sträckor
Lyxigt lättgått vissa sträckor
På väg uppför "Väggen"
På väg uppför ”Väggen”

Risvedenspåret - dag 3 av RESUL Four Day March

Sista dagen var det lite blandat väder och jag valde att gå i Kronans gummistövlar istället för kängorna. Vi gick längs skogsvägar, stigar och grusvägar där vi bor – jag 1 varv och Therése några till. Hon nådde upp till sitt mål om 25 km per dag och jag nådde mitt nya mål.

Mission completed
Mission completed

Statistik från marschen

Genomförd sträcka
Lars: 114,5 Km
Therese: 104,6 Km

Höjdskillnad totalt upp/ner:
3.309 meter

Total tid:
Lars: 22 timmar 7 minuter
Therese: 21 timmar 25 minuter

Steg totalt 4 dagar:
160.761

Snart i mål - här i skogen hemomkring
Snart i mål – här i skogen hemomkring

Länkar

Här kan du läsa mer om marschen på RESUL Four Day March webb

Du kan även läsa om marschen ur Theréses synvinkel i hennes blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *